Televiziune națională blocată temporar de CNA

401

Consiliul Național al Audiovizualului a decis sa oprească temporar difuzarea programelor postului de televiziune Realitatea TV. Potrivit CNA, sancționarea postului vine ca urmare a modului în care a fost relatat protestul din 10 august, iar timp de 10 minute programul postului va fi oprit.

Într-un comunicat de presa, CNA arata ca a luat următoarea decizie: „sancționarea postului Realitatea TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza joi, 17.01.2019, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și pentru nerespectarea dispozițiilor art. 40 alin. (4) și (5), art. 64 alin. (1) lit. a) și art. 34 alin. (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, respectând condiţia prevăzută de art. 95 alin. (2) lit. a) din aceeași lege, potrivit căreia această sancțiune putea fi aplicată numai gradual şi numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori”.

De asemenea, Realitatea TV a primit si amenda de 15.000 de lei pentru că, la difuzarea emisiunii „Jocuri de putere”, ediția din 29.08.2018, s-au încălcat dispozițiile art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual; Și alte posturi de televiziune națională au primit sancțiuni pentru unele emisiuni difuzate – România TV a încasat o amenda de 15.000 de lei și o somație publica, cea din urma măsură fiind impusa și posturilor Antena3 si Nașul TV.

 

Update: Reacția Realitatea TV
Realitatea TV considera ca sanctionarea postului și suspendarea pentru 10 minute a emisiei este un abuz.
„CNA suspendă emisia postului Realitatea TV! 2 ore 34 minute
BREAKING NEWS MEDIA CNA suspendă emisia postului Realitatea TV în data de 17 ianuarie, preţ de 10 minute! Motivul? Relatarea evenimentelor din 10 august, 2018, când a fost mitingul Diasporei! Abuz al Consiliului Național al Audiovizualului la adresa Realitatea TV.
În urmă cu puțin timp, postul nostru de televiziune a fost sancționat de CNA pentru că a informat. V-a adus informații despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenția dură a jandarmeriei. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, azi, CNA a hotărât să ne suspende emisia. Asa că, joi, 17 ianuarie, între orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendată”, au comunicat reprezentanții postului pe site-ul realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ