Tehnică nouă de intervenție la I.S.U. Timiș

398

Echipamente tehnice noi pentru I.S.U. În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș au intrat 4 noi mijloace de intervenție: o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenție și două ambarcațiuni.

Acestea au fost primite prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. “Timpul de răspuns într-o situație de urgență este foarte important, de aceea pentru noi aceste mijloace de intervenție au o mare valoare”,spune Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

Autospeciala de lucru cu apă și spumă este folosită la stingerea incendiilor în zone greu accesibile, teren accidentat, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat, fiind dotată cu un rezervor de apă de 5000l și unul de spumă de 500l. Autospeciala este special proiectată pentru utilizare off road. Aceasta a fost alocată Stației de Pompieri Făget urmând a fi folosită și pentru intervenții pe autostradă.

Autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenție tip STIMPEX ATSI 0215 este destinată misiunilor de salvare ce au loc pe apă, sub apă sau în care este necesară intervenția scafandrilor pentru salvarea persoanelor în mediul rural și urban, punându-se accent pe deplasarea rapidă în diferite medii de teren. Aceasta asigură realizarea în timp scurt  a dispozitivului de intervenție și protecția pe timpul transportului echipajului și echipamentelor.

Autospeciala este dotată cu echipamente de scafandrii, 3 uscate și 3 umede, echipament de prim ajutor, salvări din puțuri, instalații de iluminat și alte echipamente specifice acestui tip de intervenții.

Cele două ambarcațiuni sunt folosite pentru salvări din mediul acvatic.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua sunt TatutMarius sunt un scafandru profesionist lucrez in Italia de 17 ani ca scafandru peofesionist commercial , mi-as dori daca este posibil ca intr-o buna zi Daca doriti sa putem face o demonstratie in ajutorul scafandrilor DIN Romania, mici technici pentru performanta, si tactica de scafandru va multumesc pt contact sunt disponibil nr meu 0038/3283548379

LĂSAȚI UN MESAJ