Teatrul Studenţesc Thespis aniversează 52 ani de existenţă, de ziua fondatorului Diogene Bihoi

243

Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor Timişoara va aniversa marţi, 11 iulie, 52 de ani de existenţă, când va fi şi ziua fondatorului acestui teatru, Diogene V. Bihoi.

Până la dispariţia sa din 2002, Lelu Bihoi invita de ziua lui thespisienii şi prietenii apropiaţi în livada sa de vișini. Acum, Thespis-ul îi sărbătoreşte ziua în spaţiul în care au crescut şi l-au cunoscut sute de tineri iubitori de teatru. Anual, ziua lui este prilej de reunire a membrilor mai vechi sau mai noi ai trupei din care, din 1965 încoace, au făcut parte sute de oameni, care acum sunt răspândiţi pe toate continentele şi activează în toate domeniile (unii în teatru, unii în show-bussines, unii în media, unii în medicină, alţii în domeniul ingineriei. Cu toţii împart amintirea anilor petrecuţi în laboratorul uman şi teatral al Thespis-ului.

Primele întâlniri teatrale ale celor care aveau să constituie mai târziu Teatrul Studenţesc Thespis aveau loc în 1965 în Clubul Universităţii, an de an activitatea luând amploare, colaborările cu diverşi artişti din peisajul timişorean (artişti plastici, muzicieni – şi îi amintim aici doar pe tinerii, pe atunci, Phoenix) aducând acest teatru tânăr şi non-conformist (dizident, chiar) în conştiinţa publicului de artă timişorean. Locaţia s-a schimbat în anii ce au urmat, după Revoluţia din 1989 Teatrul Thespis activând sub umbrela Casei de Cultură a Studenţilor, locaţie în care va şi avea loc Aniversarea, respectiv în studioul 202 “Diogene V. Bihoi”.

Cu ocazia întâlnirii membrilor, mai vechi și mai noi, se vor prezenta, începând cu ora 19, filmulețe cu și despre Thespis și spectacolele ”Farmacia” și ”Monoloagele vaginului”, de la orele 20 și 21.

afiș teatru

LĂSAȚI UN MESAJ