Comunitatea din Banat în care lucrurile și serviciile se oferă gratuit. Membrii trăiesc ,,dincolo de bani”

300

,,Dincolo de bani”. Așa se numește comunitatea online din Timișoara în care, la momentul actual, sunt înscriși aproximativ 500 de membri ce oferă sau primesc, fără bani, produse ori servicii.

Așa cum descriu cei care au pus bazele acestui proiect online, dincolodebani.ro este un site prin care oferi și primești gratuit tot felul de produse și servicii pentru care în mod normal ai plăti.

,,Tot ce dorim noi este să formăm un grup mai extins de persoane care să se implice în a se ajuta reciproc. Interesul nostru principal e dezvoltarea comunității locale. Din cauza asta, dorim aici doar membri care locuiesc în Timișoara sau prin împrejurimi (să zicem maxim Lugoj, Arad, etc.).”, spun administratorii site-ului.

Membrii trebuie să știe că nu sunt obligați să dea nimic în schimb celor de la care au primit produse sau servicii, deoarece în comunitatea online nu se realizează trocuri. Este ideal ca cei ajutați să ajute, la rândul lor, pe alții care au nevoie. Nici ideea de caritate nu este acceptată în comunitatea ,,dincolo de bani”.

,,Nu trebuie să dai nimic în schimb celui care te-a ajutat, ci este chiar de recomandat să ajuți mai bine pe altcineva. Cum s-ar zice <pay it forward>. Totuși, dorim ca fiecare membru să primească de la comunitate și să ofere comunității în cantități cam egale. Ce înseamnă asta? Că acest site nu este pentru acțiuni caritabile. Dacă cineva este interesat doar să ofere sau doar să primească, aici nu e locul potrivit.”, mai spun cei care au pus bazele platformei online.

Pe site există atât categoria de ,,cereri și oferte”, cât și o secțiune specială de ,,mulțumiri”, în care membrii își manifestă aprecierile față de produsele sau serviciile pe care le-au primit când au avut mare nevoie.

Este foarte important de menționat că pe site nu sunt permise activitățile ilegale, mai exact postarea de anunțuri cu servicii sau produse ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ