Teatrul German de Stat din Timişoara va avea o nouă sală de spectacole

123
sursa foto: facebook.com/ Teatrul German de Stat Timișoara

Teatrul German de Stat (TGS) din Timişoara va avea o nouă sală de spectacole, în clădirea în care a funcţionat Colegiul Tehnic ‘I.C. Brătianu’, imobilul făcând parte din domeniul public al municipiului, a transmis, joi, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Imobilul compus din patru corpuri de clădire va trece în administrarea TSG pentru 49 de ani, după ce aleşii locali vor vota proiectul de hotărâre de schimbare a destinaţiei spaţiului respectiv, precizează sursa citată.

Teatrul German de Stat, instituţie publică de interes local, aflată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, a solicitat schimbarea destinaţiei şi transmiterea în administrare a imobilului pentru amenajarea unei viitoare săli de spectacole, spaţii de creaţie şi adiacente, cu menţiunea că în această calitate ar suporta cheltuielile de amenajare şi întreţinere.

TGS Timişoara îşi desfăşoară activitatea, în prezent, în spaţii insuficiente şi necorespunzător utilate, raportat la nevoile activităţii de calitate în domeniul teatral la acest moment, în condiţiile în care este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai performanţi producători de spectacole din România.

‘Necesitatea ca Teatrul German de Stat să primească în administrare un imobil pentru o a doua sală de spectacole este una esenţială nu doar pentru dezvoltarea instituţiei, ci şi pentru infrastructura de spectacole din Timişoara. Ne dorim ca în viitor noua sală să devină un spaţiu deschis, un loc al dialogului între oameni şi culturi. Pe termen mediu şi lung, ne imaginăm ca cele două săli să capete profile distincte în arhitectura stagiunilor: sala istorică, din clădirea Operei, să rămână dedicată preponderent spectacolului clasic, urmând ca noua sală să găzduiască cu predilecţie spectacolele de teatru contemporan’, spune Lucian Vărşăndan, directorul Teatrului German de Stat Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.