Taxi şi Vunk cântă pentru reșițenii de pretutindeni la ”Ziua Diasporei”

144

Primarul Ioan Popa a pregătit pentru al doilea an consecutiv o zi de sărbătoare dedicată reșițenilor plecați peste hotare. Demersul are ca scop susținerea tuturor reșițenilor și găsirea unor soluții pentru a-i determina pe aceștia să revină acasă.

În data de 15 august 2017, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders – prin RePatriot va organiza „Ziua Diasporei”.

”Municipiul Reşiţa a îmbrăţişat această iniţiativă încă de la început, în dorința de a face parte dintr-un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din diaspora, lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, contribuitori importanți la bugetele locale și la bugetul național”, precizează Primăria Reșița.

Anul acesta, în cadrul Zilei Diasporei, începând cu ora 16:00, la sala de şedinţe de la parterul Primăriei Municipiului Reşiţa, va avea loc conferinţa „Reşiţa e acasă!”. În cadrul acesteia, se vor dezbate teme specifice privind studiul sociologic finalizat de Universitatea Eftimie Murgu din Reșița şi Biroul de Cercetări Sociale din Bucureşti privind condiţiile în care reşiţenii ar fi determinaţi să revină definitiv acasă.

Mai mult, speakerii Fundației Romanian Business Leaders vor aborda subiecte privind oportunităţi de afaceri, programe de finanţare şi dezvoltarea unei afaceri în România.

Începând cu ora 19:00, în Centrul Civic al oraşului, îndrăgitele trupe Taxi şi Vunk vor susţine câte un concert pentru toți reșițenii, de aici și de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ