Taxele şi impozitele locale sunt pe planul secund al reşiţenilor. Primarul Popa vrea să-i execute silit pe restanţieri

83

Reşiţenii sunt răi de plată! Şi asta pentru că foarte mulţi nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale către Primărie de mai mulţi ani, acumulând restanţe de zeci de milioane de lei. Primarul Popa le dă ultimatum: au 30 de zile pentru plată!

Potrivit documentelor prezentate de Primăria Reşiţa, sute de persoane au restanţe de peste 60 de milioane de lei către bugetul local. Reşiţenii nu au achitat impozitul pe terenuri, clădiri sau autoturisme.

„Se acordă un termen de 30 de zile pentru conformarea voluntară a celor care înregistrează debite restante, după care vor fi publicate listele restanțierilor. Este inadmisibil să existe persoane care nu și-au achitat impozitul pe autoturisme de 3 sau chiar 5 ani. A doua situație gravă o reprezintă impozitarea unor clădiri din oraș pe baza unor evaluări mizerabile, făcute special pentru eludarea legii. Acordăm o lună pentru conformarea voluntară a acestor persoane în vederea realizării unor evaluări oneste. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne îndrepta împotriva proprietarilor și a evaluatorilor”, a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Cei care nu îşi vor achita restanţele în termen de 30 de zile riscă să fie executaţi silit.

LĂSAȚI UN MESAJ