Ultimele noutăți de la Casa Județeană de Asigurări Timiș

435

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş informează atât asiguraţii cât şi furnizorii medicali cu care se află în relaţie contractuală că a fost simplificată procedura de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevi, studenţi, inclusiv doctoranzi.

Până acum, elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani erau asiguraţi fără plata contribuţiei, dacă nu realizau venituri. Pentru a-şi actualiza calitatea de asigurat, persoanele menţionate trebuiau să depună la sediul casei de asigurări o adeverinţă eliberată de unitatea în care studiază.

În prezent, această procedură a fost simplificată prin semnarea unui protocol la nivel naţional, între CNAS şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin care elevii şi studenţii inclusiv doctoranzii, cu vârsta între 18 şi 26 de ani, nu mai trebuie să depună la sediul CJAS adeverinţă care atestă încadrarea în una din instituţiile de învăţământ. Verificarea şi validarea calităţii de asigurat este efectuată prin simpla verificare în sistemul informatic.

LĂSAȚI UN MESAJ