Tarifele pentru apă și canalizare, mai scumpe în Timiș

45
apa robinet

Clienții Aquatim vor plăti, din aprilie, tarife mai mari pentru apă și serviciul de canalizare.

Astfel, de luna viitoare, timișenii vor plăti 3,49 lei/mc fără TVA (3,80 lei/mc cu TVA) pentru alimentarea cu apă – de la 3,11 lei/mc; și 3,48 lei/mc fără TVA (3,79 lei/mc cu TVA) pentru serviciul de canalizare, față de 3,10 lei/mc, atât cât este tariful acum.

”Măsura este în conformitate cu planul anual de evoluție al tarifelor pentru perioada 2018-2023, aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, în anul 2018 și aprobat în vederea aplicării, de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice în data de 22 martie a.c. Măsura va fi aplicată pentru serviciile prestate, începând cu luna aprilie”, potrivit Aquatim.

În prezent, Aquatim are unul din cele mai mici preţuri la apă din România, societatea este poziționată în topul național tarifelor pe locul 39 din 44 companii de profil.

Serviciile prestate de operatorul de apă și canal acoperă peste 120 de localități din județ.

”Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru că, în acest fel, 75% din banii destinați investițiilor sunt nerambursabili. Ajustarea tarifelor reprezintă, în fapt, una din conditionalitățile pentru derularea investițiilor finanțate de către Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune, investiții grupate într-un program amplu, de 180 milioane de Euro, aflat în derulare”, mai transmite operatorul de apă și canalizare.

Judeţul Timiş va beneficia prin acest proiect, de 22 stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului de epurare și un sistem SCADA regional, de control și monitorizare automată a proceselor.

LĂSAȚI UN MESAJ