Tarifele enorme de închirere a stadionului „Dan Păltinişanu” pot fi micşorate. Se va taxa pe oră!

230

Lumea sportivă din Timişoara vuieşte de ceva timp pe marginea unui subiect cât se poate de controversat: închirierea stadionului „Dan Păltinişanu”. Prima licitaţie a fost un eşec, preţul pentru cea de-a doua a fost micşorat de la 25.000 de lei la 20.000 de lei, dar nimeni nu îl doreşte.

Pentru a se continua şirul firesc al sportului, cluburile din oraş au la dispoziţie varianta închirierii zilnice, dar tariful este chiar mai mare decât cel lunar. Aşadar, pentru ca atât Liga I cât şi Liga a doua a fotbalului timişorean, precum şi clubul de rugby, să poată utiliza singura arenă, Consiliul Judeţean Timiş pare dispus să defalce tariful zilnic pe ore.

„Una din echipele de fotbal este în liga a doua și nu are un suport material foarte grozav și s-ar putea să fim nevoiți să închiriem stadionul la evenimente pe ore. S-a ajuns la construcția unui preț de 21.000 de lei pe eveniment, pe care nu poți să-l împarți exact la ore. Eu sper să fie undeva la jumătate, până la urmă e un teren de fotbal și dacă avem o echipă de fotbal care e iubită de microbiști să poată, cu bani mai puțini, să joace și ea. Chiar nu ar fi corect să nu le creem o variantă”, spune vicepreședintele CJ Timiș, Traian Stancu.

Membri Clubului ASU Politehnica Timişoara, echipă susţinută exclusiv de suporterii care vin în număr mare la meciuri, au solicitat oficial modificarea tarifelor pentru a achita doar factura pe orele în care se utilizează stadionul. Rămâne de văzut dacă mai marii judeţului vor depune eforturi pentru a susţine sportul timişorean şi suporterii.

LĂSAȚI UN MESAJ