Primarul Reşiţei, Ioan Popa, coborât în mijlocul protestatarilor pensionari, crede că aceștia reprezintă grupuri de interese

227

Așa cum au promis, câteva zeci de pensionari au ieșit vineri în centrul Reșiței, înfruntând canicula, pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la decizia Primăriei de a limita numărul reșițenilor ieșiti la pensie care beneficiază de gratuitate la transportul în comun.

În mijlocul lor s-a aflat, așa cum era de așteptat, primarul Ioan Popa. Pensionarii l-au luat în primire, fără a ține cont de datoriile imense pe care le-a moștenit Popa la Primărie și de faptul că alți populiști înaintea sa au acordat aceste facilități dar nu le-au achitat niciodată la societatea de transport, RO A TIR.

Oamenii s-au dovedit destul de agresivi verbal dar n-au obținut nimic, pentru că doar pensionarii cu pensie de 600 de lei vor putea beneficia de tichete gratuite de transport.

Primarul a declarat că nu a făcut o analiză exactă a numărului de pensionari care nu mai beneficiază de gratuitate, dar acest lucru se va vedea după ce se vor elibera toate tichetele pe următoarele șase luni când se va face o paralelă cu situația de până acum și se va dispune de o cifră exactă.

”Oamenii sunt greu de convins atunci când li se ia de fapt nu un drept, ci un avantaj care le-a fost creat. Speram să fie mai ușor să facem acest lucru mai cu seamă că oamenii în vârstă ar trebui să dispună de un grad de altruism mai ridicat și, dacă facem o simplă comparație între ei și tinerii sau copiii care nu au gratuitate pe mijloacele de transport în comun, e inacceptabil că nu găsești înțelegere”, a spus primarul Ioan Popa din mijlocul mulțimii.

Primarul consideră că agresivitatea protestatarilor nu reprezintă, nici de departe, vocea pensionarilor reșițeni. Cele aproape 40 de persoane prezente la protest sunt mai degrabă marionetele unui grup de interese sau ale unor persoane, sau orgolii, crede edilul-șef.

”Pensionarii Reșiței sunt mult mai mulți, sunt câteva mii bune care stau acasă și înțeleg că trebuie să facem un efort și să ieșim din această situație de criză a Primăriei”, a mai spus Ioan Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ