Tăriceanu între alegerile ALDE Timiș și statul paralel

114

Conferința de alegeri a conducerii ALDE Timiș i-a adus în vestul țării pe toți liderii de seamă ai partidului. Calin Popescu Tăriceanu a fost și el prezent.

La intrarea în sală, acesta a făcut declarații și nu s-a putut abține să nu comenteze acțiunile lui Ludovic Orban, liderul PNL, care a depus o plângere împotriva Guvernului.

„Este în mod evident pentru mine o încercare disperată a statului paralel de a-și menține controlul asupra politicii din România, ceea ce s-a văzut, din păcate, în ultimii ani. Este o încercare de a controla politicul la nivelul instituțiilor, cum ar fi Parlamentul și Guvernul și cred că tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, scoaterea la suprafață a protocoalelor secrete încheiate în trecut între serviciile de informații și instituțiile din domeniul justiției nu fac decât să dovedească încă o dată, faptul că demersul pe care l-am inițiat în urmă cu patru ani, atunci când am vorbit despre necesitatea curmării abuzurilor și a exceselor în justiție, de încălcarea grosolană a drepturilor și libertăților se confirmă”, a spus acesta.

La conferința de alegere a liderului local ALDE, singurul candidat fiind Maria Cucsa, au participat aproape 600 de delegați.

LĂSAȚI UN MESAJ