Târgul de Paşte îi costă pe timişoreni 200.000 de lei. Iepuraşii vii lipsesc, din nou

8222

Aşa cum s-au obişnuit deja timişorenii, de nouă ani, în perioada sărbătorilor Pascale, în Piaţa Victoriei are loc Târgul de Paşti. Pe lângă căsuţele de lemn închiriate la comercianţi, autorităţile locale mai alocă fonduri şi pentru împodobirea oraşului cu decoraţiuni specifice paştelui. Anul acesta bugetul ajunge la 200.000 de lei.

Târgul de Paşti şi împodobirea oraşului cade în sarcina Casei de Cultură Timişoara. Aceasta a solicitat cei 200.000 de lei Primăriei Timişoara pentru ornamente, pentru introducerea utilităţilor la căsuţele cu produse şi pentru spectacolele care au loc în Piaţa Victoriei.

Din banii publici, municipalitatea a plătit 15.000 lei consultanţă şi marketing, 20.000 de lei pentru tragerea cablurilor electrice pentru căsuţe, 30.000 pentru coşul cu ouă colorate, 40.000 de lei costă montarea şi demontarea de panouri, alţi 40.000 de lei merg numai pe branşarea la curent, 15.000 de lei costă sonorizarea şi iluminarea scenei din centru, 15.000 este tariful achitat Ansamblului Timişul pentru un concert, iar 25.000 de lei se cheltuie pentru diverse ornamente specifice.

Timişorenii nu se vor putea bucura însă de iepuraşi vii în ţarcuri în Piaţa Victoriei aşa cum o făceau acum 2 ani.

La căsuţele din centru, timişorenii pot cumpăra ouă încondeiate, dulciuri, cozonaci, pască, flori, icoane, produse handmade şi ornamente de sezon. Cei mici pot învăţa să picteze ouă de Paşti, să facă felicitări şi să învârtă “roata olarului” în cadrul Atelierului Iepuraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ