Tânăra din județul Hunedoara, care a infectat mai multe persoane, este internată, din nou, în spital

26017

Tânăra de 26 de ani care a infectat cu coronavirus cel puţin 13 oameni şi a trimis în izolare alte peste 40 de persoane, după ce a ascuns faptul că s-a întors din Italia şi că trebuia să rămână în izolare, a ajuns din nou în spital, la o zi după ce a fost extrenată. Situaţia femeii a stârnit noi controverse. Familia ei s-a plâns că este în stare gravă şi că nu beneficiază de sprijin din partea autorităţilor.

Marţi, 10 martie, hunedoreanca a fost depistată pozitiv cu virusul Covid 19 şi a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Sâmbătă, 14 martie, după ce două testări epidemiologice consecutive i-au ieşit negativ, medicii au decis externarea sa. Duminică, în jurul orei 3 dimineaţa, tânăra a fost adusă acasă, în Valea Jiului, unde trebuia să rămână în izolare încă 14 zile. Câteva ore mai târziu, mama fetei a sunat la 112, anunţând că aceasta are probleme neurolgice grave.

La scurt timp, aparţinătorii fetei s-au plâns presei din Valea Jiului că sunt ignoraţi de autorităţi. „Am sunat la 112, dar ni s-a spus că în cazul ei trebuie să sunăm înapoi la spitalul din Timosoara şi nu au vrut să o preia. Vă rog să ne credeţi că este foarte grav. Are dureri cumplite de spate şi nu ştim ce să mai facem, Nici nu putem să o ducem noi cu maşina, că probabil iar încălcăm vreo interdicţie. Nu ştim ce să ne mai facem şi ei îi este foarte, foarte rău”, a anunţat familia acesteia, citată de cronicavj.ro.

Ea a fost, însă, preluată de un echipaj de ambulanţă şi adusă la spitalul din Deva. Secţia de Neurologie, din Petroșani, unde a fost internată femeia de 26 de ani, a fost închisă pentru dezinfecţie, iar 50 de cadre medicale, inclusiv un echipaj de pe ambulanţă şi cadre de la o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ