Tânăr pierdut pe Muntele Semenic, găsit târziu în noapte

208

Un tânăr sa rătăcit, în noaptea de luni spre marți, pe Masivul Semenic. Jandarmii au fost sunați de urgență și l-au căutat aproape toată noaptea.

În seara zilei de 06 august, efectivele Postului de Jandarmi Montan Văliug au fost alertate, deoarece prin apelul unic de urgență 112, a fost sesizat faptul că un tânăr, în vârstă de 18 ani, s-a rătăcit în zona Muntelui Semenic„, transmit jandarmii.

Tânărul se afla împreună cu alți doi prieteni, toți de cetățenie străină, si au plecat cu atv-urile din localitatea Gărâna în direcția Cantonului Murgila, din masivul Semenic. Tânărul a rămas fără combustibil si s-a rătăcit de grupul din care făcea parte. Jandarmii montani au început deplasarea către zona indicată, ținând legătura telefonică cu șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin care deținea informații privind coordonatele GPS a zonei în care numitul M.S. s-a rătăcit.

Pe un traseu greu accesibil din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, echipajul de jandarmi a reușit să găsească persoana în cauză, în jurul orei 02:35, la aproximativ 4 km de Cantonul Murgila. La sosirea salvatorilor tânărul era într-o uşoară stare de hipotermie, deshidratat și foarte speriat. Acesta nu a avut nevoie de alte îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie de solicitarea ambulanţei„, mai povestesc jandarmii.

Misiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 04:15, persoana fiind aşteptată şi preluată de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ