Tainele flamenco-ului, dezvăluite timişorenilor de trei artişti spanioli

294

Casa Artelor din Timișoara vrea să aducă împreună iubitorii dansurilor andaluze pentru a deprinde mai bine tainele flamencoului. Inițiativa se vrea a fi un adevărat exercițiu de senzualitate pe ritmuri meridionale.

Sala Studio a Casei Artelor își deschide porțile pentru un workshop în premieră pentru acest spațiu. Este vorba despre un atelier de flamenco susținut de trei artiști spanioli: Julián Lorenzo Herrero, Ruth Quesada Blanquez și José Manuel Gómez Castilla.

Evenimentul, la care accesul este liber, are loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 16.00 și se adresează tuturor celor… tentați de ritmurile pasionale ale acestui dans.

“Flamenco este dansul senzualităţii şi seducţiei, al suferinţei şi bucuriei. Flamenco reprezintă un stil de viaţă, poate chiar viaţa însăşi, este o artă veche şi profundă. Este armonie între ţinută (dejado), ritm (compas) şi singurătate (soledad)”, spun organizatorii evenimentului.

Atelierul conține o introducere în lumea dansului flamenco, învățarea ritmului, ale bătăilor de palme și picioare, elemente de tehnică a brațelor și dialogul între muzică și dans.

Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Via Rumania Cultura, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ