Symme 3D lansează pe piaţă o bioimprimanta 3D prin care se poate imprimă ţesut viu-VIDEO

538

Symme3D adaptează produsul pentru unul dintre domeniile viitorului: biotehnologia

După succesul înregistrat cu producerea şi comercializarea imprimantelor 3D multifuncţionale, desktop şi industriale, Symme3D adaptează produsul pentru unul dintre domeniile viitorului: biotehnologia. Viziunea companiei este de a contribui cu tehnologia avansată la revoluţionarea domeniului medical, îndeosebi sprijinirea cercetărilor medicale care au ca scop tratarea cancerului. Imprimanta a fost lansată la târgul MedTec Europa Stuttgart.

„Cu aceste tehnologii complementare aducem, în premieră, 3D printing-ul industrial de larg consum în industria medicală. Tehnologia Symme3D Biotech One permite printarea 3D a unui număr nelimitat de tumori canceroase în scopul efectuării de cercetări medicale, fără riscul contaminării sau necrozării culturii vii, cauzate de procese de menţinere în viaţă a materiei biologice şi pentru o durata nelimitată de printare.”, spune Călin Brandabur, fondator şi CTO Symme3D.

O asemenea imprimantă pleacă de la 10.000 de euro şi poate ajunge până spre 25 – 30.000 de euro, cu posibilitatea de customizare.

Symme3D a realizat un parteneriat cu Oncogen, Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului, totodată fiind şi unul dintre cele mai avansate centre de cercetare din România. Acest parteneriat strategic a permis accesul inginerilor Symme3D la cunoştinţe şi dispozitive ultraperformante, utilizate în cercetare medicală.

Tehnologie de printare 3D bio la un nivel superior

„Prin intermediul Symme3D Biotech One, cel mai nou produs al nostru, am reuşit să aducem conceptul de tehnologie de printare 3D bio la un nivel superior. Am integrat cu succes tehnologii complexe, de filtrare HRV, germicidare UV şi incubare, generând astfel un produs automatizat, integrat într-o structură hardware dublu etanşeizată, care prezintă un design elegant şi totodată practic.”

sursa: www.televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ