Sute de timişoreni, alături de familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de statul norvegian FOTO şi VIDEO

145

Sute de timişoreni au ieşit, astăzi, în stradă în semn de solidaritate cu familia Marius şi Roth Bodnariu, ai cărei cinci copii au fost luaţi abuziv de statul norvegian, în toamna anului trecut. Manifestanţii s-au adunat în faţa Prefecturii Judeţului Timiş unde, timp de o oră, au ţinut în mâini zeci de pancarte, au cântat, iar la finalul acţiunii au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”.

„Vrem copiii înapoi acasă, iar legile absurde din Norvegia să fie schimbate. Sistemul norvegian a devenit absurd, nu poţi să iei un copil de trei luni de lângă mamă şi să-l instituţionalizezi. Este dreptul nostru să ne creştem copiii”, a spus Cristina Olaru, mamă a doi copii, care s-a adresat mulţimii la microfon.

Printre cei care au rostit discursuri în timpul protestului s-au numărat şi câţiva pastori, acţiunea fiind organizată de Alianţa Familiilor din România în parteneriat cu Comunităţile Creştine din Timişoara. „Sunt aici ca să apăr onoarea lui Dumnezeu și să pledez în favoarea conceptului biblic iudeo-creștin despre familie și educația copiilor. Sunt aici să cer statului norvegian să restituie familiei Bodnariu cei cinci copii sechestrați abuziv”, a declarat pastorul Ticu Leontescu.

Organizatorii au redactat şi un memoriu, pe care l-au înmânat prefectului Mircea Băcală pentru a-l trimite Guvernului României, dar şi Ambasadei Norvegiei. De altfel, Mircea Băcală a declarat că este solidar cu familia Bodnariu şi că se încearcă găsirea unei soluţii în favoarea acesteia. Astfel de acţiuni de protest au loc astăzi în mai multe oraşe din ţară.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit Mediafax.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.