Lucrări finalizate la Lenau – FOTO. Sondaj Robu: dacă nu vă place, postaţi „Când aud de școală…”

97

Primarul Timişoarei Nicolae Robu anunţă, sâmbătă, pe Facebook, finalizarea unui proiect important al Timişoarei: cel de reabilitare și modernizare a interiorului clădirii principale a Liceului Lenau.

Robu: Elevii de la Lenau se mută, luni, 11 ianuarie, în casă… ca nouă

„Bravii elevi și excelenții profesori ai acestui liceu își vor relua activitatea după binemeritata vacanță de iarnă, luni, 11.01.2016, în sediul înnoit”, precizează edilul-şef.

Nicolae Robu 08Nicolae Robu lansează, cu acest prilej un nou sondaj pe Facebook, în stilu-i caracteristic, invitându-i pe cei care apreciază ce s-a făcut la Lenau să dea Like postării sale. În caz contrar… „Dacă nu apreciați, postați textul „Dislike! Când aud de școală…”

Robu a postat, pe reţeaua de socializare, imagini din clădirea renovată, adăugând că „În curând, li se va întâmpla același lucru și elevilor și profesorilor de la Liceul Calderon și Liceul Loga!”

UPDATE. Postarea este urmată de numeroase comentarii, iar primarul Nicolae Robu le răspunde personal unora şi acuză de o parte a presei că ar dezinforma! Edilul se consideră mai informat decât… cei de la Lenau şi inspectorat: „în loc să se informeze la Primărie, s-a informat la… directoarea adjunctă, inspectorul general adjunct etc., persoane fără prerogative de decizie pe subiectul în speță! Deci: boicotul a fost anihilat!” Robu susţine răspicat că „elevii de la Lenau vor relua cursurile de luni în clădirea de pe Gh. Lazăr”!

Lucrările de reabilitare de la Lenau, un proiect complex şi… cu probleme

Lucrările de reabilitare de la Lenau au demarat în primăvara anului 2013. Proiectul a fost unul complex, realizat cu fonduri europene si prin programul KfW, de la Banca de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei, valoarea contractului fiind de 1,2 milioane de lei, plus TVA.

Prima parte a proiectului viza reabilitarea acoperișului, a fațadei exterioare și a curții interioare și schimbarea tâmplăriei. Între timp, firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, astfel că procedura a fost reluată. Pentru cea de-a doua parte a lucrărilor la Liceul Lenau a fost nevoie de consolidări, reparații la structură, tâmplărie și planșee, dar și cumpărarea de mobilier nou, echipamente didactice și echipamente IT. Întreaga investiție este estimată la 6,7 milioane de lei cu TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ