Sute de timișeni, în carantină. Cazuri COVID-19: 17

176

 

Marți dimineața erau înregistrate 17 cazuri de infectare cu noul COVID-19. Au apărut două noi cazuri în 24 de ore. În Timiș, se află în izolare la domiciliu 439 de persoane. Carantina nu a fost instituită încă. În cazul în care se impune, autoritățile județene și timișorene au cumpărat mai multe containere unde vor fi cazate personele. Acestea vor fi amplasate în localitățile din apropierea granițelor și lângă Aeroportul Internațional Timișoara.

”Până astăzi, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție. Aceștia sunt internați în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Și numărul apelurilor la numărul de informare depsre coronavirus a crescut. În cursul zilei de ieri, 9 martie, au fost înregistrate 280 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.376 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ