Sute de enoriași s-au înghesuit la biserică pentru un pachet VIDEO

47

Hramul unei biserici din Pitești a fost prilej de sărbătoare, dar și de îmbulzeală. Sute de credincioși veniți la slujba de Sfântul Ilie s-au înghesuit să primească unul din cele 500 de pachete, împărțite conform tradiției.

Nimeni nu a mai ținut cont de riscul de infectare cu coronavirus, de distanțare socială nici nu a mai fost vorba, iar pentru a calma spiritele a fost nevoie de intervenția polițiștilor.O ambulanță a fost chemată după ce părintelui Dan Mirea, cel mai tânăr dintre preoții care săvârșiseră slujba, i s-a făcut rău.

„Polițiștii s-au sesizat din oficiu și imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj care a luat măsurile necesare astfel încât activitatea să se desfășoare organizat iar curtea bisericii să se elibereze cât mai repede. Cele mai multe dintre persoanele prezente purtau mască, astfel că nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale. Este adevărat că în momentul împărțirii pachetelor nu s-a respectat distanțarea socială. Situația va fi analizată și dacă vom considera oportun, se vor aplica și sancțiuni”, a declarat Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ