Sute de cerșetori, ridicați de pe străzile Timișoarei. Fenomenul, greu de combătut

24

Peste 300 de cerșetori au fost identificați de polițiștii locali pe străzile Timișoarei de la începutul anului. Aceștia sunt duși în centre sau trimiși în județele de domiciliu, dar nu pot fi oblligați să rămână acolo. De cele mai multe ori se întorc în oraș.

Amenzile nu le plătesc, așa că cea mai bună metodă pentru combaterea cerșetoriei este ca populația să nu le ma idea bani, spun polițiștii.

„De la începutul acestui an, până la mijlocul lui iulie, pe străzile orașului, au fost depistate un număr de 343 persoane din aceste categorii, din care 318 adulți și 25 minori. De asemenea, în ultima săptămână, polițiștii locali au depistat 16 cerșetori, care, în mod repetat au fost preluați din stradă și duși la adăpostul de la Pădurea Verde. Aceștia au fost depistați pe str. Take Ionescu, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, str. Miresei-C. Aradului, Calea Șagului, C-tin Brâncoveanu-16 Decembrie, Piața Huniade, M. Kogălniceanu-Simion Bărnuțiu, Alba Iulia, C. Martirilor-L. Rebreanu, Piața Badea Cârțan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri, Republicii-Gara de Nord”, este bilanțul polițiștilor.

Pentru conștientizarea oamenilor, agenții au împărțit pliante timișorenilor și îi roagă să îi anunțe atunci când văd un om fără adăpost.

LĂSAȚI UN MESAJ