Suspiciuni de posibile tentative de fraudă electorală la Denta

124

Radu Șumulan, președintele județean al formațiunii PMP, are suspiciuni că alegerile din acestă duminică pentru desemnarea unui primar în Denta vor decurge în mod corect. În acest sens atrage atenția tuturor celor implicați să respecte regulile democrației și să joace corect.

”Organizația județeană PMP Timiș a fost și este onestă în jocul politic, validând democratic candidatura domnului Pasici Vlastimir, un om gospodar și cinstit, apreciat în comunitatea locală, pentru Primăria comunei Denta. S-a văzut acest lucru și din campania decentă, modestă, pe care am desfășurat-o în comuna Denta alături de colegul nostru. Domnul Pasici este soluția potrivită pentru Primăria comunei Denta și are șansa numărul 1 în scrutinul de duminică. Dorește și poate să aducă prosperitate pentru această comună.

Transmitem însă reala noastră îngrijorare cu privire la felul în care reprezentanții acelui partid politic obișnuit să promită iar mai apoi să se răzgândească înțeleg să se “organizeze” pentru alegerile de duminică. Avem semnale repetate din teritoriu că, pentru scrutinul din 11 iunie a.c., mai multor cetățeni li s-a propus să se lase angrenați într-un mecanism de tip suveică, urmând a fi recompensați dacă votează așa cum li se indică.

În primul rând, facem un apel la responsabilitate. Atât frauda electorală, cât și tentativa, sunt aspru pedepsite de legile în vigoare. Așadar, stimați cetățeni ai comunei Denta, nu vă lăsați angrenați în nici un joc propus de către formațiunile politice, indiferent de numele candidaților acestora.

În altă ordine de idei, facem apel la reprezentanții tuturor instituțiilor angrenate în organizarea alegerilor locale parțiale de duminică să supravegheze atent, clipă de clipă, atât derularea votului cât și contorizarea efectivă a voturilor valabil exprimate.

Organizația județeană PMP Timiș va avea reprezentanți în comuna Denta pe toată perioada derulării scrutinului electoral. Vom denunța imediat, direct și prin apeluri la 112, orice tentativă de fraudă electorală. Vom veghea ca vocea poporului să fie cea care decide soarta comunei Denta”, a declarat liderul PMPTimiș.

LĂSAȚI UN MESAJ