În Timişoara blocată, primarul Robu, cu o ”armată” de polițiști, ia cu asalt clădirea Modex-VIDEO

9848

Primarul Timişoarei pare mai degrabă preocupat de mărunţişuri decât de situaţia infernală a traficului din oraş. În timp ce şoferii pierd ore pe străzile mai mult blocate, edilul şef se ocupă de oprirea lucrările de amenajare a unei terase.

Proprietarii Modex doresc să deschisă o terasă pe acoperişul clădirii, de unde centrul Timişoarei se vede superb, dar au început lucrul fără a avea autorizaţile necesare.

Au cerut un certificat de urbanism şi au spus că vor depune un PUD în Consiliul Local, dar n-au mai aşteptat autorizaţia de construire şi au început să ridice structurile pe care ar urma să fie pusă prelata. Nicolae Robu a chemat Poliţia să amendeze proprietarii clădirii şi a oprit lucrările.

Cei care ridică terasa au promis că nu vor mai mişca un ac până nu obţin actele necesare. Acest lucru este posibil doar după ce demolează ce au construit până acum.

De asemenea, Poliţia Locală le-a aplicat o amendă de 10.000 de lei.

„Sunt extrem de indignat să văd că aici, în zona zero a Timișoarei, lângă Operă, unde am avut acea monstruozitate, acel «acvariu», pe care l-am îndepărtat în primul mandat, apare acum o altă monstruozitate, de această dată la înălțime. Vedem cum se lucrează acum pe clădirea Modex, se face o construcție metalică întru sfidarea legii și întru sfidarea acestui oraș. Puțin mai devreme era aici și un utilaj cu un braț, dar văzând că vin cu polițiștii au fugit. S-a cerut un certificat de urbanism în 27 aprilie 2017, pentru amenajare terasă pentru alimentație publică. S-a eliberat acest certificat, în termeni foarte corecți, scriindu-se, prin altele, «conformarea arhitectural-volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL». Nu s-a mai făcut nimic. A început construcția. Nu există PUD, nu există niciun fel de documentație, nu există nimic cerut de lege, dar, în schimb, se lucrează într-o veselie la construcție. Aseară (n.r. joi), pe la ora 10.30, am observat, am sunat la colegii de la Direcția de Urbanism, n-au putut să-mi răspundă la acea oră cu certitudine ce documente s-au eliberat, dar dimineață, la prima oră, am clarificat lucrurile”, a declarat Nicolae Robu.

9 COMENTARII

  1. Domnule Robu, pe tiganii care au infestat orasul asta cu kitsch nu-i vedeti? Aia construiesc legal? Au autorizatie pe tot? Cand o sa-i luati pe ei la puricat, atunci va cred bine intentionat. Pana atunci, noi, cetatenii, avem niste suspiciuni…

  2. De ce ar fi acest lucru un „maruntis”?! Adica vor sa cocoate un alt acvariu, de data asta pe acoperis, si asta este „maruntis”? Mare este Gradina!!!

  3. Foarte bine a făcut! Adică, are Robu o mulțime de păcate, încă unul ar fi fost prea mult. Și ce legătura are acvariul depe modex cu lucrările la pasaj? Sau trebuia lăsat să se construiască ca fosta monstruozitate din centru?

  4. Cel mai HOT primar care a fost vrodata a dat la toți țigani numai terenuri ai ii lasă sa construiască fără autorizați si ii bagă in buzunar bani sa iti fie Rușine domnule primar ai ajuns un jeg ordinar

  5. D-le primar aveți dreptate va rog să luați atitudine si fata de firmele care fac mansarde si nu respecta proiectele calitatea fac lucrări cu muncitori necalificați si sfidează locatarii după ce primesc avize si încheie contracte.Acestia ar trebui verificați de autoritățile competente.Multi nu au diriginti de șantier așa cum prevede legea.

  6. Sa-ti fie rusine Nicolae Robu! Clujul are ceva similar! Intoarce-te la UPT… Te lauzi cu maruntisuri iar Timisoara e afectata de un trafic crunt, de asediul tiganilor, de lipsa centurii pentru care nu faci tot ce iti sta in putere doar apari la TV si dai vina pe cei de la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ