Surse Euractiv.com: PNL îl va propune pe Siegfried Mureșan pentru postul de comisar european

70
Publicația Euractiv.com scrie, citând o sursă de rang înalt din cadrul Partidului Popular European (PPE), că Partidul Național Liberal din România, care a fost vârful de lance al moțiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului social-democrat de la București, îl va propune pe Siegfried Mureșan, europarlamentar și vicepreşedinte al grupului PPE, pentru preluarea postului de comisar european la Transporturi.
Într-un interviu pentru Euractiv.com, Mureșan a declarat: „Sub nicio formă președintele Iohannis nu va desemna un premier interimar de la social-democrați. Conducem în sondaje, suntem cel mai mare partid de opoziție și suntem învingătorii din alegerile europarlamentare. Facem totodată campanie președintelui țării (pentru prezidențiale – n.r.) și suntem de departe partidul ce se aliniază cel mai mult cu agenda sa pro-UE”.

„Dacă avem majoritatea ca să dăm jos Guvernul, credem că putem găsi de asemenea majoritatea pentru a instala un prim-ministru. Va fi dificil, dar nu va lua mult timp”, a mai spus Siegfried Mureșan.

sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ