Surpriza unui șofer de camion care a oprit să alimenteze într-o stație peco. Cu ce s-a ,,procopsit”

1181

Douăzeci de migranţi au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac, ascunși într-un camion de transport marfă. Oamenii legii au observat că uşa maşinii nu era închisă corespunzător, aşa că au verificat şi interiorul. Printre cutiile cu marfă erau ascunşi cei 20 de transfugi, 11 femei şi nouă bărbaţi.

„În data de 25.10.2017, în jurul orei 00.30, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, judetul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul român Romeo B., în vârstă de 41 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercesdes Sprinter, înmatriculată în România, care era încărcată cu piese auto pentru o firma din Franţa”, spun vameşii.

Migranţii provin din Iran, Afganistan şi Irak, iar grupul era format din unsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 ani şi nouă minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în România.

„În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau vize pentru trecerea frontierei. Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de prezenţa cetăţenilor străini în interiorul mijlocului de transport, el a încărcat bunurile pe care urma să le transporte în Franţa, neînchizând corespunzător compartimentul de marfă. A mai relatat că în drum spre ieşirea din tara a staţionat într-o staţie de alimentare combustibil”, mai transmit poliţiştii.

Frontieriștii le-au întocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ