SURPRIZĂ! Terasa de pe Modex: „Frumos, dar ilegal!”

827

Terasa deschisă recent pe acoperişul clădiri Modex din Piaţa Victoriei este ilegală! O spun reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură Timiş, care spun că nu au eliberat niciun fel de aviz pentru aceasta.

Directorul direcţiei, Sorin Predescu, spune că nu există niciun proeict care să arate că acel acoperiş poate susţine greutatea unei terase. De aceea a cerut sistarea lucrărilor săptămâna trecută, dar patronul nu l-a ascultat.

„Scrie frumos în CF: terasă necirculabilă! Nu are niciun acces pentru a fi folosită ca terasă. În mod ilegal, fără niciun fel de autorizaţie de construire şi în niciun caz nu au aviz de la Direcţia pentru Cultură, au instalat un lift. E haiducie. Nu puteau avea autorizaţie de construire pentru că nu au aviz de la noi. Eu vreau să ştiu cum dai aviz de funcţionare unei terase fără să aibă autorizaţie de construcţie. Frumos, dar ilegal!”, a declarat Sorin Predescu la emisiunea Vocile Banatului de la Digi24 Timişoara.

Urmează acum ca autorităţile să ia măsuri. Primăria nu pare însă deranjată de terasa ilegală. Mai mult, primarul a şi lăudat-o pe Facebook. Asta după ce tot Primăria a oprit, la începutul lunii iunie, amenajările, pe motiv că nu au documentele necesare.

modex-25

„S-A DESCHIS TERASA DE PE MODEX!
A meritat intervenția în forță pe care am făcut-o acum câteva luni, când acolo s-a încercat ridicarea unei monstruozități, similară defunctului, de tristă amintire, acvariu! Investitorul a înțeles – și sper să fi înțeles toată lumea! – că, în Timișoara, cu mine ca primar, nu-i de joacă cu regulile, a înțeles, a demolat ce a început să facă și a urmat procedura legală cu un alt proiect. Ce a ieșit, vedeți și apreciați și dv. în filmulețul atașat. Eu zic că a ieșit ceva frumos și, drept urmare, îl felicit pe investitor și îi urez succes! Putem spune că avem un nou loc super de loisir în orașul nostru!”, a scris primarul Nicoale Robu pe Facebook după deschiderea terasei.

Şi mai există o problemă: terasa nu are aviz nici de la ISU Banat.

2 COMENTARII

  1. Cand citesc asemenea aberatii scrise de asemenea indivizi ca acest predescu imi vine sa ma iau cu maineile de cap si sa imi smulg parul pe care nu il mai am din cauza unor astfel de indivizi ingusti la minte ca acest predescu; citeam pe alt site ca a mai declarat despre terasele din centrul timisoarei ca sunt toate ilegale ca platesti nu stiu cat sa stai la terasa si ca patronii baga bani frumosi in buzunar dar ca nu sunt legali samd. Aceleasi bazaconii pe care numai indivizi ca acest predescu si cum e el , mai sunt multi altii, indivizi care nu au avut o firma in viata lor, nu au incercat nici macar sa ofere gratuit un mar , in mod legal si organizat in timisoara, ca sa vada cate autorizatii iti trebuie. Din pacate din afara nu se vede decat ceea ce declara acest predescu si alti indivizi care lucreaza pe la diverse institutii si sunt la fel de ingusti la minte ca el. Oare stie acest predescu si alti indivizi la fel de ingusti la minte cate avize, autorizatii, taxe peste taxe samd trebuie sa plateasca un patron de bar/ cafenea/ restaurant/ terasa? Oare stie primarul nostru toate astea? stiati ca numai pentru muzica dintr-o cafenea trebuie sa platesti taxa (pe langa radio-tv) la uniunea compozitorilor, la uniunea fonomatelor, la uniunea artistilor plastici? stiati ca trebuie sa platesti o taxa la o firma acreditat enel ca vine unul in fiecare luna sa verifice prizele? Stiati ca pentru o tabla publicitara care sta in fata usii si pe care vrei sa scrii o oferta iti trebuie dosar la primarie si taxa de rigoare? dosar cu cereri, plan de situatie, plan de incadrare, amplasarea in zona, cat ocupa, ce scrie pe ea, poze etc etc? pentru o astfel de tabla? Stii mai predescule si un alt predescule ca pentru o terasa iti trebuie un dosar de zici ca iti faci casa? cu proiect intocmit de proiectant autorizat, plan de situatie, plan de incadrare, viziune 3d, viziune laterla, de sus, de jos, de la dracu la lacu? cereri avize, etc? Stii cate cheltuieli sunt cu o locatie de alimentatie publica de arunci asa cu afirmatii de doi lei? contract de paza, dezinsectie, deratizare, taxa domeniul public, medicina muncii, protectia muncii, cursuri de calificare, pompieri, dsv, dsp etc etc etc? si cand vin toti sa ne dea amenda tu unde esti? cand vine itm-ul, dsp-ul, dsv-ul , opc-ul, anaf-ul, politia locala etc si te ard toti de te indoaie (pentru ca trebuie sa dea amenzi), tu une esti mai predescule? stai acasa si iti iei salariul frumusel? Pai ce faci tu ma sa iti iei salariul ala frumusel? iti spun eu ce faci tu si alti indivizi la fel de ingusti la minte ca tine: bagi bete in roate patronilor , antreprenorilor, care incearca sa faca ceva util , frumos pentru consumatori si bineinteles profitabil pentru ei; dar in tara asta nu se prea poate din cauza unor astfel de indivizi ingusti la minte ca predescu si altii ca el.

  2. Deci e strigator la cer,ce motiv au avut acei investitori care s-au gandit sa faca un lucru minunat ,si na-u luat avizele necesare,si nu s-au gandit la cai de acces si evacuare in caz de…?Exista o explicatie,sau e aia banala de autorizarea lucrului gata facut?Pai nu merge asa,ca intre timp a fost si Colectiv,si nimeni nu mai vrea asa ceva,Doamne feri.Pai si atunci?

LĂSAȚI UN MESAJ