Surpriza campionatului de baschet, BC Timișoara învinge Oradea

115

BC Timișoara a furnizat surpriza campionatului în etapa de miercuri. Baschetbaliștii bănățeni au învins CSM Oradea, 89-84, obținând a doua victorie stagională.

BCT a detonat cea mai mare surpriză din prima jumătate a Ligii Naționale, a învins una dintre echipele cu pretenții ale campionatului. Alb-violeții intrau în etapa a 13-a din postura de ultima clasată cu o singură victorie la activ în timp ce orădenii abordau duelul de pe ultima treaptă a podiumului.

Calculele de pe hârtie nu s-au adeverit în teren pentru că timișorenii au jucat senzațional și au tranșat duelul în favoarea cu 89-84 (20-23, 19-22, 24-11, 26-28). ”Într-adevăr am făcut un meci foarte bun și cred că suntem capabili să jucăm din nou la același nivel. Este o victorie importantă pentru noi care ne ajută și la moral”, spunea la final secundul Nenad Markovic.

Oaspeții au început mai bine și după primele două sferturi controlate aveau să intre în timpul de odihnă în avantaj: 39-45. Elevii lui Milorad Perovic au făcut însă un sfert trei incredibil, fără îndoială cel mai bun al sezonului. Un +13 puncte cu care gazdele au preluat conducerea pe tabelă spre surprinderea celor aproximativ 200 de spectatori prezenți în tribune.

În ultimele 10 minute BCT s-a jucat cu inimile puținilor spectatori. Au condus la 16 puncte însă rapid le-a permis vizitatorilor să vină la doar 6 lungimi. În cele din urmă, liberele precise ale lui Djapa și Dundjerski au adus victoria pentru bănățeni. De altfel conducătorul de joc avea să încheie meciul cu cea mai bună statistică: 19 puncte și 9 pase decisive pentru un indice de eficiență de 31. Subotic a fost coșgheterul partidei cu 24 puncte, urmat de Djapa (21 puncte), Toth (11 puncte), Smith (8 puncte), Jelenic (5 puncte), Zivanovic (2 puncte). CSM: Mandache (14 puncte), Markovic (14 puncte), Nuhanovic (12 puncte), Barac (9 puncte), Pașca (9 puncte), Barnette (7 puncte), Popescu (6 puncte), Lucic (2 puncte), Țibîrnă (2 puncte).

”Felicit Timișoara pentru această victorie, au jucat foarte bine azi. Nu ne-au surprins cu nimic pentru că știam că are jucători foarte buni, poate doar faptul că le-a intrat tot mai ales de la distanță. Sincer, Timișoara nu merită locul din clasament. Pentru ei a fost ușor să joace astăzi pentru că nu aveau presiunea victoriei. Le va fi mai greu atunci când vor avea presiune”, a făcut o scurtă analiză antrenorul bihorenilor, Cristian Achim.

BCT se deplasează în runda următoare la Craiova pentru duelul de sâmbătă contra lui SCMU. Violeții revin acasă în 28 decembrie pentru vizita lui Phoenix Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ