Supraacciza la carburanți, eliminată în Comisia de buget a Camerei Deputaților

65

Supraacciza la carburanți a fost eliminată în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

„Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă”, a scris Robert Sighiartău, deputat PNL și membru al comisiei, pe Facebook.

Prin eliminarea supraaccizei, prețul unui litru de benzină sau motorină ar trebui să scadă cu 33 de bani. Cu toate acestea, eliminarea supraaccizei nu înseamnă automat scăderea prețurilor cu aceeași valoare. Unul dintre motivele pentru care s-a decis reintroducerea supraaccizei în toamna lui 2017 ar fi fost că distribuitorii nu au redus prețurile carburanților.

Introdusă pentru prima dată în 2014 de Guvernul Ponta, supraacciza la carburanți era de 7 eurocenți pe litru, iar banii obținuți urmau să fie folosiți pentru construcția de autostrăzi. La 1 ianuarie 2017, supraacciza a fost eliminată, dar a fost reintrodusă în toamna aceluiași an, în două tranșe.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ