Centura de sud a Timișoarei | CNAIR dă 6 milioane de lei pentru supervizarea unor lucrări care nici măcar nu au început

145

Lucrările de construire a centurii de ocolire a Timișoarei pe partea de sud nici nu au început, dar CNAIR semnează deja contrate de supervizare. Așadar, costul construirii variantei de ocolire crește pentru că statul vrea să plătească pe cineva expres pentru a vedea cum decurge șantierul.

„Miercuri, 15.01.2020, CNAIR SA a semnat contractul „Supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud” cu Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL – UTIBER Kozuti Beruhazo Kft. Valoarea contractului este de 6.433.626 Lei fără TVA Lungimea totală a obiectivului este de 25,69 km. Sursa de finanțare: FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE ”, a transmis, joi, CNAIR.

Traseul proiectului Varianta de ocolire Timișoara Sud se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Timis, pe raza municipiului Timișoara si a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă și Ghiroda. Pe lângă beneficiile locale, Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad – Timişoara – Lugoj.

Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul. Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, echivalentul a 58 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ