„Șugubăț în Banat”, un proiect on-line dedicat celor mici

42

În această perioada, poate mai mult decât oricând, cei mai mici dintre noi au nevoie de o atenție specială. Școala făcută într-un mod atât de atipic are posibilitatea de a bulversa micile lor obiceiuri. Lipsa contactului direct cu prietenii și colegii lor de generație poate duce la o închidere în sine a celor fragezi. Pentru a venit oarecum în sprijinul lor se încercă diverse metode alternative de socializare a copiilor.

Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara anunță lansarea site-ului ww.sugubat.inbanat.ro, portal interactiv, adresat copiilor și nu numai. Proiectul a fost dezvoltat de GAL Timișoara și finanțat prin agenda culturală a CJ Timiș.

Site ul conține: videoclipuri animate educative, povești tradiționale , fișe de colorat, cât și chestionare pentru a testa dacă informațiile parcurse au fost însușite cu succes.
Cei mici învață lucruri noi despre istoria Banatului, prin accesarea tuturor acestor materiale dinamice, adaptate vârstei lor, precum și nevoii de cunoaștere.

Precizăm că acest proiect face parte dintr-o inițiativă mai amplă de promovare a valorilor tradiționale, a modului de viață, precum și a multiculturalității specifice zonei noastre și este în plină dezvoltare urmând a fi actualizat cu conținut suplimentar periodic. Și pentru că nu este destinat exclusiv copiilor oricine de orice vârstă, ce are preocupări în oricare din domeniile enumerate mai sus este rugat să acceseze această platformă.

LĂSAȚI UN MESAJ