Succes violet în derbyul timișorean din Liga a II-a

152

ASU Politehnica a triumfat în derbyul timișorean cu Ripensia din Liga a II-a de fotbal. Alb-violeții au câștigat cu 2-0 confruntarea din Ciarda Roșie și

Micuța arenă din Ciarda Roșie s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 1500 de spectatori prezenți la partida de sâmbătă dimineața din eșalonul secund. E drept că nu a fost orice partidă, ci confruntarea locală dintre Ripensia și ASU Politehnica, două dintre echipele de la jumătatea clasamentului din Liga a II-a.

Mai experimentați, oaspeții au știut să își apropie victoria în fața unei echipe fără succes de la jumătatea lui spetembrie. Poli a tranșat soarta partidei din două faze fixe. În minutul 26 la lovitura liberă executată de Bilia, Taub a deschis scorul cu un șut lângă bară, iar în minutul 64 Krausz pune capul la centrarea din lovitura liberă bătută de Sorescu. Este al patrulea rezultat pozitiv la rând pentru elevii lui Andone.

Ripi a avut șansele sale de a câștiga acest meci, dar a ratat cu seninătate de fiecare dată. Mediop a scăpat singur cu portarul, în minutul 2, dar nu a nimerit ținta, șutul lui Marius Toma a fost respins de pe linia porții de Motreanu după un sfert de oră de joc, iar Călin Tom a zguduit transversala în minutul 67.

În urma acestui rezultat din penultima rundă a turului, ASU urcă pe poziția a șasea cu cele 30 de puncte, iar Ripi rămâne pe 11 cu 21 de puncte. În ultima etapă, violeții primesc acasă vizita lui ASA Târgu Mureș, iar băieții din Ciarda merg la codașa Știința Miroslava.

Ripensia: Rădulescu – Popa, Stoi, M. Toma, Apro, C. Toma –  Ungureanu (min. 56 – Bobină),  Tudor, Zaluschi (min. 80 – Mânecan) – Dumiter (min. 74 – Dumiter), Mediop.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Krausz, Ignea, Predescu (min. 78 – Coadă) – Ghinescu, Plămadă (min. 88 – Staicu), Sorescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.