Succes la ultima fază pentru campioni

92

Rugbiștii timișoreni au dat lovitura în ultimele secvențe ale partidei cu Steaua, execuția sud-africanului naturalizat Jody Rose aducând victoria pentru Saracens cu 18-16!

Rămasă în luptă doar pentru câștigarea titlului de campioană, formația din Ronaț a obținut un succes ce poate fi decisiv în economia partidelor din semifinale. Locul 2 a devenit o țintă pentru cele trei pretendente, Timișoara, CSM București și CSM Știința Baia Mare; pentru că oferă avantajul terenului propriu în semifinale. Și totul se stabilește în ultima etapă, în 12 mai.

Campioana a câștigat la ultima fază de joc în fața liderului Steaua București și teoretic are prim-planul în duelul pentru locul 2 și automat o semifinală în Ronaț. O mai poate depăși doar CSM București, echipă cu care împarte poziția secundă, și doar în cazul unei victorii a acestora în derbyul din ultima etapă cu Steaua. Saracens are asigurate patru puncte în ultima rundă, la masa verde în fața Politehnicii Iași, retrasă din campionat.

Meciul din capitală se anunța unul prost pentru elevii lui Sosene Anesi și Chester Williams, conduși la pauză cu 7-0. În partea secundă au început să refacă din handicap prin eseurile pilierului Doge și a aripii Simionescu, fiecare cu câte un eseu, iar Luke Samoa semnat o transformare și o lovitură de penalizare. Steaua și-a păstrat avantajul grație execuțiilor lui Vlaicu, acesta a adus 9 puncte din trei penalizări.

Într-un final în care oaspeții au rămas în 13 oameni după eliminările lui Stewart (roșu direct) și Lazăr (eliminare temporară), timișorenii au presat în căutarea punctelor victorioase și la adăpostul unui avantaj Jody Rose a trimis un dropgol de pe linia de 22 pentru 18-16.

Saracens are 37 de puncte, la fel ca CSM București, însă timișorenii vor lua alte patru fără niciun efort în ultima rundă. Rămâne de văzut dacă CSM-ul va câștiga contra Stelei în derbyul ultimei etape. CSM Știința Baia Mare se află la cota 34 puncte și practic nu mai are nicio șansă la locul secund.

Saracens: Badiu, Căpățână, Pungea – Popârlan, Lazăr – Morrison, Rus, Stewart – Luiters, Rose – Shennan, Umaga, Manumua, Fercu – Samoa. Au mai jucat: Rădoi, Taupaki, Doge, Neculau, Popa, Simionescu, Tangimana.

 

LĂSAȚI UN MESAJ