Studiu | Un sfert dintre angajatori nu vor crește salariile, anul acesta

28

Unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salarială în 2020, arată datele unui sondaj efectuat de BestJobs. Pentru mai mult de o treime, creșterile planificate pentru anul în curs vor fi de cel mult 5%.

Aproape un sfert dintre angajatori susțin că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie le va afecta bugetul de personal, astfel că vor restrânge cheltuielile cu beneficiile extra-salariale, vor comasa unele funcții și chiar vor restructura unele poziții.

Două treimi dintre angajatori mizează în continuare pe tichetele de masă. La prime pentru ocazii speciale renunță 40% dintre angajatori. În schimb, patru din zece respondenți vor face petreceri de firmă și vor susține cheltuielile cu transportul ale angajaților.

Angajații unei treimi din firmele chestionate vor primi din partea companiei cursuri și traininguri de dezvoltare personală. Doar doi din zece respondenți susțin că vor oferi un program flexibil de muncă. Sondajul a fost efectuat în perioada 6-20 ianuarie 2020, pe un eșantion de 214 companii mici, medii și mari din România.

sursa – digifm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ