STUDIU: ce s-ar fi întâmplat dacă nu se luau măsurile de distanțare socială în România VIDEO

174

În urmă unui studiu SEIR efectuat pe baza unor modele matematice după tipicul Empire College din Londra, se arată un aspect foarte important și bine de știut, legat de ce s-ar fi întâmplat dacă nu se luat măsurile de distanțare socială în România.

“Ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi aplicat aceste măsuri de distanțare socială, de blocare a zborurilor aeriene și toate celelalte măsuri care s-au luat de protecție cu măști a populației? Deci dacă nu s-ar fi luat toate aceste măsuri, se estimează în urmă acestui studiu că ne-am fi confruntat cu aproximativ 46.600 de formă grave de boală care ar fi depășit cu mult capacitatea sistemului de sănătate din România și ar fi dus mai mult că sigur la blocarea acestui sistem iar aceste 46.600 de cazuri de boală gravă ar fi dus la rândul lor la 11.700 de decese.

Deci dacă comparăm ce ar fi putut să fie în absența măsurilor cu ceea ce este acum în prezența acestor măsuri, consider că atitudinea care a fost adoptată a fost una salvatoare de sănătate și de vieți.”, a spus Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog, șef catedră UMF Timișoara. 

Sursa: www.televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ