Studentul UVT Alexandru Ticula laureat al concursului de canto „Alexandru Fărcaș Voice Competition”

32

Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) are bucuria să îl felicite pe studentul Facultății de Muzică și Teatru din UVT, Alexandru Ticula, coordonat de doamna conf.univ.dr. Mariana Șarba, pentru performanța obținută în cadrul prestigiosului concurs de canto „Alexandru Fărcaș Voice Competition”, care și-a desfășurat ediția națională organizată la Cluj-Napoca între 22-24 martie 2024.

Această ediție națională a concursului s-a adresat studenților și masteranzilor încadrați în învățământul superior muzical, cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani, împliniți până la data de 22 Martie 2024. Participarea la concurs a presupus înscrierea într-un repertoriu cuprinzând o arie de operă / operetă din repertoriu românesc sau universal (înregistrată) pentru etapa întâi (eliminatorie) și două arii de operă / operetă din repertoriu românesc sau universal (altele decât cea prezentată în etapa întâi) și un lied românesc, pentru etapa a doua live. Repertoriul de concurs este la alegerea concurentului.

În ediția națională a concursului de canto „Alexandru Fărcaș Voice Competition”, desfășurat în colaborare cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, au fost premiați cincisprezece studenți și masteranzi din cadrul facultăților de muzică din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara (FMT – UVT). În comisia de jurizare a consursului de la Cluj-Napoca participă personalități semnificative ale scenei artistice și parteneri calificați ce susțin performanța artistică, ridicând standardul competiției la nivel internațional.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Scena națională de spectacole crește an de an prin intermediul concursurilor naționale de canto, la care participă studenții celor mai importante școli superioare de muzică din marile orașe universitare ale țării, cum este și prestigiosul concurs de canto „Alexandru Fărcaș Voice Competition”. Îl felicit pe studentul Facultății de Muzică și Teatru din UVT, Alexandru Ticula, coordonat de doamna conf.univ.dr. Mariana Șarba, pentru rezultatul meritoriu obținut în ediția din acest an, care anticipează o carieră frumoasă pe scena de canto națională și internațională a tânărului artist format la Timișoara.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.