Studenții din Timișoara învață să ofere primul ajutor

38

Dinamica aproape nebună a tot ce se întâmplă zi de zi în jurul nostru ne face vulnerabili la evenimente neplăcute. Fie că e vorba de accidentele de mașină de care auzim zi de zi la știri, fie că e vorba de un banal necaz casnic, toate pot fi periculoase sau chiar extrem de grave dacă nu știm să intervenim la timp și mai ales corect. Chiar o bomboană înghițită aiurea poate fi ceva destul de grav. Cum intervenim? La această întrebare și la multe altele pot afla răspuns studenții ce vor participa la un curs de prim ajutor.

Universitatea Politehnica Timișoara, împreună cu Teleuniversitatea, ISU Banat și UPU SMURD Timiș organizează un eveniment inedit, menit să ajute la salvarea de vieți. Studenții din orașul de pe Bega au ocazia să învețe, direct de la specialiști, cum să acorde corect primul ajutor.

Scopul acestui curs este de a informa generația tânără despre importanța acordării primului ajutor medical în diverse situații și de a-i pregăti pentru acordarea acestuia.

Evenimentul va avea loc luni, 20 mai, și marți, 21 mai, în holul Auditorium al Centrului de Conferințe al UPT, în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Paramedicii și medicii îi vor învăța, practic, pe tineri, cum să salveze vieți folosind manechine speciale.

Cursurile sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ