Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara parteneri în cercetare, în industria maşinilor electrice

119

Compania Continental Timişoara anunţă că va colabora, anul viitor, cu prestigioasa universitate, dar şi cu Universitatea Politehnica Bucureşti, pentru a dezvolta tehnologii de încărcare a maşinilor electrice fără a fi nevoie de cablu de conectare la autovehicul. Atât studenţii cât şi profesorii sunt implicaţi, spune responsabilul pe comunicare al firmei, Miodrag Hojda.

„Vorbim despre un produs pe care colegii mei de la Centrul de Inginerie din Timișoara îl dezvoltă împreună cu catedra de Electronică a Universității Politehnica din Timișoara. Este un produs care vizează încărcarea bateriei mașinii electrice fără fir, încărcare automată wireless. Este o colaborare în care sunt implicați atât profesori cât și studenți de la doctorat ai Universității Politehnica. Colaborarea se află la început dar, pe măsură ce acest partenierat se dezvoltă, vor implicați tot mai mulți tineri din cadrul Universității, profesori din cadrul instituției de învățământ superior, precum și colegi dela Centrul de Inginerie din Timișoara”  precizează Miodrag Hojda.

Compania investeşte, deja, în cercetare în domeniul încărcării auto wireless. Compania va prezenta, în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, tehnologia inovatoare de încărcare inductivă, instalată într-un vehicul electric. Puterea de încărcare este transferată fără fir de pe un suport de încărcare aflat pe sol într-o placă de recepție de pe partea inferioară a mașinii. Tot ce trebuie să facă șoferul este parcheze deasupra suportului de încărcare, asistat de o soluție inovatoare de micro-navigație dezvoltată de Continental.

Centrul de inginerie din Timișoara al firmei este inclus în locațiile în care compania dezvoltă tehnologii pentru mașinile electrice. În acest an s-au pus bazele unui centru de competențe pentru dezvoltare software, electronică și de sistem pentru produse de încărcare a bateriei prin cablu, precum și wireless. De anul viitor, în Timișoara va funcționa și un centru de testare.

LĂSAȚI UN MESAJ