Street Food Festival, într-un mare oraș din vestul țării! Gurmanzii sunt invitați la o experiență culinară unică

1877

Street Food Festival, primul festival de street food din România, o experiență culinară unică și multiculturală, ajunge și în orașul Arad!

Peste câteva zile, Piața Avram Iancu din Arad va fi animată de oameni și… de preparate culinare delicioase. După Oradea, Iaşi şi Sibiu, municipiul Arad devine și el gazda marelui eveniment culinar, care se va desfășura între 15 și 18 iunie.

Aradul este, așadar, cea de-a patra localitate unde poposeşte festivalul din cele nouă orașe, ale turneului. Cap de afiş va fi Chef Foa, cu delicii street-food.

Festivalul a pornit de la o idee a organizatorilor frământată şi dospită timp de mai bine de doi ani, prin intermediul acestuia dorindu-se popularizarea în România a ieşirii în natură. Totul este dedicat mâncării gătite și servite în stradă, într-un cadru relaxant.

„Avem peste 35 de vendori prezenți, sute de rețete și multe surprize care merită descoperite. Ne bucurăm că am reușit să evoluăm atât de mult și mulțumim pe această cale tuturor care ne acordă sprijin, de la autoritățile locale până la sponsorii și partenerii noștri”, declară Nely Borza, managerul proiectului Street Food Festival.

Cei care vor fi prezenţi la festivalul de la Arad, nu se vor delecta doar cu mâncăruri, aici fiind puse la dispoziția participanților diferite forme de distracţie, una dintre acestea fiind muzica: Amalia Gaiță și Naked (joi, 15 iunie), Domino, Travka și Robin and the Backstabbers (vineri, 16 iunie), JazzyBIT (sâmbătă, 17 iunie) și Marton Hangacsi și Animo (duminică, 18 iunie), dar şi alţi artiști care îşi vor anunţa prezenţa în ultima clipă.

De asemenea, la eveniment vor avea loc şi proiecții de filme cu specific culinar, de la care gospodinele venite la festival vor putea învăţa reţete culinare noi şi rapide. Acestea sunt „No reservations” (joi), „Burnt” (vineri), „Chef” (sâmbătă) și „Big Night” (duminică).

Nici cei mai mici participanți nu vor fi uitaţi, deoarece în Piața Avram Iancu va fi amenajată și o zonă destinată acestora, cu un Lutelier – Atelier creativ.

Timişoreni, mai sunt doar câteva zile şi, atenţie, Aradul nu e departe!

În această seară, vă reamintim că la Timișoara vă aşteaptă Mitingul aerian, iar mâine, Festivalul Etniilor, la Pădurea Verde. Mai apoi urmează cele trei zile la Arad cu degustare de mâncăruri care mai de care mai apetisante. Nu pierdeţi ocazia!

foto: Street Food Festival/FB

LĂSAȚI UN MESAJ