Străzile din Jimbolia reabilitate în urma unui parteneriat cu Serbia!

142

În luna august anul 2017 a început implementarea proiectului ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie contribuția adusă la o mobilitate sporită în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătățirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontaliere.

În acest sens, partenerul român, va reabilita străzile adiacente Drumului Național 59 C în Jimbolia, drum care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga.

Tronsoanele reabilitate vor fi următoarele:
• Calea Mărășești – între Calea Kikindei și str. Basarabia
• Str. Ioan Slavici – între str. Republicii și str. Spre Vest
• Str. Liviu Rebreanu – între str. Peter Jung și str. Spre Vest

Lucrările de reabilitare sunt prevăzute să înceapă în luna septembrie 2018, urmând a se finaliza până în august 2019.

În ceea ce privește înființarea unor structuri de cooperare transfrontalieră, în data de 12.06.2018, a avut loc în Jimbolia, masa rotundă cu tema „Îmbunătăţirea cooperării regiunilor de frontieră şi exploatarea noilor oportunităţi aduse de proiectul IBC”.

La eveniment au luat parte reprezentanţi relevanţi ai sectorului public şi de afaceri din ambele țări și membrii echipei proiectului. Scopul mesei rotunde a fost identificarea modurilor de îmbunătăţire şi extindere a cooperării economice dintre localitățile și regiunile de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.