Străzile de piatră cubică rămân aşa cum sunt. Primăria Timişoara a pierdut procesul

349

Controversatul proiect de asfaltare a străzilor pavate cu piatră cubică din Timişoara rămâne pe hârtie. Tribunalul Timiş a admis solicitarea Asociației Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, prin care se cerea stoparea investiţiei. Luni a venit sentinţa.

Primăria avea de gând, în baza unui HCL, să toarne asfalt pe 14 străzi cu piatră cubică din oraş. Iniţiativa, votată de toţi aleşii locali din mandatul trecut, a nemulţumit opinia publică. Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei a atacat proiectul în instanţă pentru că a considerat că prin asfaltare se va pierde o parte importantă din istoria şi identitatea oraşului. Iată că magistraţii i-au dat dreptate.

“Tribunalul Timiș a admis cererea de anulare a HCL nr. 389/22.09.2015, HCL care prevedea „”modernizarea” ultimelor 14 străzi pietruite din Timișoara, și dispune suspendarea HCL nr. 389/22.09.2015 până la soluţionarea definitivă a prezentei cauze. Executorie în ceea ce priveşte măsura suspendării”, transmite Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei.

Pentru asfaltare ar fi fost nevoie de peste 14 milioane de lei. Acum, banii pot fi folosiţi pentru refacerea pavajului existent pentru ca maşinile să poată circula normal pe cele 14 străzi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ