Străzi noi în zona centrală a Timișoarei

138

Numărul străzilor din Timișoara crește. Chiar dacă ne-a obișnuit cu tot mai multe pietonale, administrația Robu are acum în vedere construirea a două noi artere rutiere. Acestea vor lega zonele Oituz – Popa Șapcă – Calea Aradului. Licitația a fost lansată.

”Sectorul studiat este situat în zona centrală a municipiului Timișoara, în interiorul careului format din străzile Oituz și Popa Șapcă, respectiv Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului. Obiectivul principal al investiției îi constitue realizarea a două străzi, inclusiv utilitățule aferente acestora, care vor deservi clădirile existente și viitoare de pe platforma noului Campus Universitar Oituz. O stradă parcurge terenul pe direcția est – vest, racordându-se pppe parttea estică la strada Popa Șapcă, iar la partea vestică la strada Intrarea Doinei (strada 1) cu o lungime de 276 de metri. A doua stradă este amplasată pe direcția nord – sud racordându-se la sud la strada Oituz, iar a nord la Strada 1 (strada 2), cu o lungime de 169 de metri”, se arată în anunțul de pe portalul de licitații.

Costul investiției se ridică la 3,2 milioane de lei. Firma care va câștiga contractul are doar 6 luni la dispoziție pentru a realiza cele două străzi. Cei interesați pot depune oferte până în 19 martie 2019, ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ