Strada Jiul se închide de luni. Începe şantierul pentru modernizarea zonei

779

Aşa cum a anunţat primarul Timişoarei chiar din Singapore, şantierul din zona Jiul poate începe. Primul pas este închiderea completă a circulaţiei rutiere pe strada Jiul, care va fi reabilitată şi va avea 4 benzi. Astfel, de luni, 18 iulie, şoferii vor avea la dispoziţie o rută ocolitoare.

Surse din cadrul Primăriei Timişoara spun că organizarea de şantier este gata şi constructorul poate începe munca. De aceea se va închide strada de luni şi nu de marţi, aşa cum s-a anunţat iniţial.

Cei care doresc să facă legătura între Splaiul Nicolae Titulescu şi Bulevardul Republicii vor avea la dispoziţie strada Anton Seiler, paralelă cu strada Jiul.

Tot de luni se închide şi breteaua de acces în Pasajul Jiul de pe Bulevardul Republicii înspre Calea Circumvalaţiunii. Relația de dreapta de pe bd. Republicii către Calea Circumvalațiunii se va face de la semafor.

Modernizarea străzii Jiul face parte din marele proiect de lărgire a pasajului cu același nume la 5 benzi de circulaţie. Pasul următor va fi închiderea pasajului şi demararea lucrărilor aici. Acest lucru se va întâmpla din 1 august. Atunci şoferilor li se va pune la dispoziţie o rută ocolitoare. Se va circula aşa timp de un an şi jumătate, cât durează lucrările.

Autorităţile susţin că nu va fi nevoie de închiderea circulaţiei trenurilor.

„Infrastructura pasajului este formată din două culee sub formă de cadru închis. Culeele se vor construi în afara amplasamentului liniilor de cale ferată şi vor fi aduse în poziţia finală prin împingere în terasamentul de cale ferată cu ajutorul preselor. Succesiv cu operaţiunea de împingere se va îndepărta pământul din interiorul cadrului. Această operaţiune nu necesită închiderea circulaţiei feroviare”, transmite Primăria Timişoara.

Valoarea proiectului este de 17,7 milioane de lei. Investiţia este realizată exclusiv din fondurile Primăriei Timişoara.

Plan-de-trafic-faza-IA.A0-A0-1

LĂSAȚI UN MESAJ