Stop în sferturile de finală! BC SCM Timișoara iese din lupta pentru podium

83

Drum închis pentru ”leii bănățeni” în play-offul Ligii Naționale. BC SCM Timișoara a ieșit din cursa pentru semifinale după cinci dueluri echilibrate cu Steaua CSM București, 2-3 la general.

Baschetbaliștii timișoreni au părăsit bătălia pentru titlul de campioană încă din primul tur. Sferturile de finală au reprezentat bariera care a blocat teamul violet în drumul către semifinale și finală. Steaua CSM București s-a impus cu 3-2 în partida cu BCT, victoria fiind conturată luni seara, în capitală.

Cu 2-2 la general, se juca efectiv cu calificarea pe masă. Steaua s-a impus cu 76-69 (25-13, 24-18, 12-19, 15-19) și a obținut biletele pentru semifinale în timp ce BCT-ului îi rămâne grupa 5-8.

”A fost un meci de mare luptă, dar pe care l-am început prost. După pauză, ne-am mobilizat și am revenit de o manieră care ne-a permis să sperăm la victorie. Am consumat multă energie în cursa de urmărire și asta a făcut să nu fim lucizi în ultimele secvențe de meci. În plus, pe final, au fost două-trei acțiuni pe care… din anumite motive nu le-am putut încheia cu puncte marcate.

Adversarii au fost mai proaspeți, au reușit să treacă din nou la conducere și au învins. Vreau să le mulțumesc băieților pentru modul cum au luptat în această serie și să-mi exprim regretul că am ratat o calificare de care am fost la câteva zeci de secunde distanță”, a concluzionat antrenorul Tudor Costescu cu gândul la șansele ratate.

BCT: Diaz 19 puncte, 8 recuperări, 5 capace, Mijajlovic 16 puncte, 5 pase decisive, Jeremic 11 puncte, 5 recuperări, Komatina 7 puncte, 7 recuperări, Calotă 6 puncte, 3 pase decisive, Drăgușin 3 puncte, T. Gheorghe 3 puncte, Burgess 2 puncte, Stevanovic 2 puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ