Stocul de sânge al unui spital din vestul țării, la limită. O pacientă așteaptă de o săptămână să i se facă o transfuzie

84

Spitalul Judetean de Urgenta din Deva a ajuns la limita de avarie cu sângele pentru transfuzii, apartinatorii bolnavilor care au nevoie de sânge fiind îndemnati să doneze.

Managerul unității medicale, Delia Bada, a explicat că această situație se repetă an de an, atunci când donatorii sunt plecati în concedii, si a precizat că există o listă de pacienti în spital care așteaptă sânge pentru transfuzii, dar nu sunt într-o urgenta majora, prin urmare, în functie de cantitatile primite de la donatori, tuturor li se va asigura sângele necesar.

Este și cazul unei paciente cu afecțiuni grave la sistemul cardiovascular așteaptă de o săptămână să i se facă o transfuzie de sânge. Deveanca este internată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva din data de 14 august. Rudele femeii, la sugestia medicului curant, au făcut tot posibilul să meargă să doneze sânge, dar problema nu s-a rezolvat, spune fiica pacientei.

LĂSAȚI UN MESAJ