Steagul Europei, lung de peste 10 metri, a fost plimbat prin centrul Timișoarei – video

115

Un steag lung de 10 metri şi lat de 7 metri a fost desfăşurat, miercuri după-amiază, în centrul Timişoarei. Drapelul Uniunii Europene a venit de la Arad, a poposit câteva ceasuri la Timişoara şi apoi a pornit spre Bucureşti.
Steagul călătorește însă pe un itinerar mai lug, ultima oprire în afara țării fiind tocmai la Zurich, de la românii din diaspora. Cei plecaţi, dar şi românii din ţară, vor să le spună guvernanţilor că trebuie să urmeze în continuare calea europeană. Asta după ce din pozele oficiale ale Cabinetului Dăncilă a dispărut steagul albastrucu steluţe galbene.

„Marcăm traseul steagului european care a plecat de la Zurich şi o să ajungă pe 6 la bucureşti. A fost idee colegilor noştri din diaspira, a grupurilor civice de la Zurich, Milano şi Munchen, în urma observaţiei pe care au făcut-o că, în ultima perioadă, din cancelaria Guvernului Român şi din zonele de protocol lipseşte steagul european. Se pare că actuala putere a eliminat steagul european din panteonul simbolistic al Gvernului şi al naţiunii noastre. Nu facem altceva decât îi readucem (n.r. Guvernului) aminte că România este un stat european şi că indiferent de ce vor face ei vom lupta pentru ca lucrul acesta să rămână aşa cum e şi, în acelaşi timp, să evităm dorinţa lor de a ne arunca în orbita de interes a Rusiei”, a spus Laurenţiu Ştefănescu, membru al grupului Iniţiativa Timişoara, cel a preluat steagul de la Arad.
Steagul va ajunge la Bucureşti în 6 marttie, după ce se va mai opri în câteva oraşe mari, pe drum. El va ajunge la protestatarii care vor ieşi atunci în stradă pentru a susţine lupta anticorupţie, DNA şi valorile europene.

LĂSAȚI UN MESAJ