Statuile Timişoarei, într-un top mondial al ruşinii

962

Site-ul internaţional boredpanda.com a întocmit un top al celor mai urâte statui din oraşele lumii.

Jurnaliştii i-au invitat pe cititori să trimită fotografii cu statuile cu care le este ruşine. Timişoara ocupă, potrivit site-ului, nu mai puţin de 5 poziţii. Superman şi „operele” din faţa Parcului Copiilor, fiind vedetele.

„Toţi avem sculpturi sau opere de artă cu care ne este ruşine. Chiar şi când cele mai multe voci spun că operele sunt urâte, arta este menită să provoace dezbateri. I-am invitat pe toţi să posteze în această listă operele de artă din această categorie”, scrie site-ul.

Dintr-un top de 92 de poziţii, Supermam, din Piaţa Unirii, ocupă poziţia 22. Alte 4 poziţii, 39, 45, 46 şi 52, sunt ocupate de deja celebrele „opere de artă” din faţa Parcului Copiilor, pe bulevardul Michelangelo.

statui-urate-noua-zeelanda

Primul loc este deţinut de o statuie dintr-un oraş din Noua Zeelendă.

1 COMENTARIU

  1. Hei, titlul „capodoperei” proțăpite între clădirile de patrimoniu în stil baroc din Piața Unirii este SUPERMAM, (adică având consoana M, în final)! Lucrarea nu este singura aberație din centrul istoric, suprema demență fiind transformarea scuarului din Piața Libertății în deșertul de piatră știut, pe care niște copăcei pricăjiți nu-l vor putea niciodată asemăna cu scuarul ce avea 155 de ani de tradiție și dădea personalitate cu mireasmă patriarhală inconfundabilă acelui loc ultracentral și cu vechime. Norocul nostru este că militarii n-au permis exilarea într-un loc ferit a bustului regelui Decebal, dorită de primarul Nicolae Robu. Oricum, eu (și nu doar eu) vreau și bustul împăratului Traian, în Piața Libertății, deoarece nu suntem bastarzi, ci descindem din traco-daco-geți și din romani, două străvechi și nobile popoare europene, iar identitatea noastră este demențial atacată – de vreo două decenii – prin dacomanie și latinopatie. Ajunge cu falsificarea istoriei!

LĂSAȚI UN MESAJ