Statisticile care arată cât de mult preferă timișenii, litoralul românesc. Câți au ajuns la Marea Neagră

254

Mai mult de 36% din turiștii care au ajuns în acest sezon pe litoralul românesc provin din București, în timp ce din județul Timiș sunt 5,2%, din Cluj – 5%, din Prahova aproape 4%, din Argeș – 3,8%, iar din Iași 3,5%. La polul opus se află județele Tulcea, Mehedinți și Sălaj, care, împreună, nu acoperă nici măcar 1% din totalul turiștilor.

Aceste date sunt prezentate într-un studiu realizat pe un eşantion de peste 32.000 de rezervări de către portalul litoralulromanesc.ro. Aşadar, potrivit acestei surse, în topul pe judeţe din punct de vedere al numărului de turişti la mare în perioada 1 mai – 30 iunie 2017, conduce detaşat capitala României, cu mai mult de 36% din total. Locul secund este ocupat de judeţul Timiş (5,24%), urmat de Cluj (4,96%), Prahova (3,98%), Argeş (3,8%), Iaşi (3,54%) şi Braşov cu 3,25%. După acest pluton al „fruntaşelor”, pe listă urmează câteva judeţe cu ponderi între 2,2 şi 2% (Bacău, Dolj şi Hunedoara). La coada clasamentului se situează judeţele Tulcea (0,16%), Mehedinţi (0,34%) şi Sălaj (0,35%).

Media sejurului este 4,4 zile pentru turiştii bucureşteni şi 5,2 zile pentru ceilalţi. Sunt bucureşteni care vin chiar şi de cinci ori pe an la mare, în timp ce, în general, turiştii din ţară ajung o singură dată pe an pe litoral. Cei mai mulţi dintre bucureştenii care vin la mare sunt tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani şi preferă nordul staţiunii Mamaia, cu hoteluri de calitate superioară şi, implicit, mai scumpe. Tarifele din jumătatea de nord a staţiunii Mamaia, începând cu zona Cazino, sunt mai mari cu cel puţin 15% faţă de cele din sudul staţiunii şi cu până la 30% peste cele din sudul litoralului, mai arată studiul.

sursă: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ