Statele Unite, provocare directă la adresa Rusiei! Se masează trupe în Europa Centrală şi de Est

80

Administraţia Barack Obama intenţionează să suplimenteze substanţial capacităţile militare în state NATO din Europa Centrală şi de Est, în scopul contracarării agresivităţii Rusiei, fonduri destinate acestui plan fiind prevăzute în bugetul din 2017.

Preşedinţia Statelor Unite va solicita un buget militar de 3,4 miliarde de dolari destinat Europei de Est în anul 2017, comparativ cu fondurile de 789 de milioane de dolari alocate în prezent.

Pentagonul ar urma să utilizeze fondurile pentru suplimentarea capacităţilor militare – armament greu, vehicule blindate şi alte echipamente – în ţări membre NATO din Europa Centrală şi de Est.

„Aceasta nu este o reacţie la ceva ce s-a întâmplat recent. Este vorba de o reacţie pe termen lung la schimbarea mediului de securitate în Europa de Est. Planul Statelor Unite reflectă o nouă situaţie, în care Rusia a devenit un interlocutor mult mai dificil”, a explicat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington.

În ultimele luni, Rusia a redus activităţile militare în estul Ucrainei, dar, potrivit Occidentului, menţine prezenţa în această zonă.

Nu este clar care va fi reacţia Administraţiei Vladimir Putin la planurile Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.