2.1 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Alin Popoviciu, ”de braț” cu Blaga, crește tensiunea în PNL Timiș !

Dincolo de faptul că și-a depus candidatura la competiția internă din PNL, pentru președinția viitorului Consiliu Județean Timiș, cu mult peste termenul legal stabilit de conducerea liberală, dorința „mistuitoare” de putere a lui Popoviciu naște adânci nemulțumiri printre vechii și noii liberali, deopotrivă.
Cunoscut ca omul „de casă” al fostului lider PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, alături de care este și urmărit penal în speța cu aeroportul, Alin Popoviciu este, mai nou, potrivit unor lideri liberali locali, „pupila” de suflet a lui Vasile Blaga.
Cel poreclit „buldogul” se pare că trage din greu sforile la București pentru a-l impune pe Popoviciu drept candidat unic al PNL Timiș, la funcția de președinte al CJT.
Unul dintre principalii săi contracandidați interni, în lupta pentru demnitatea amintită, liberalul Marian Vasile a declarat că se așteaptă, totuși, la o competiție loială și corectă în partid.
„Făcând abstracție de faptul că s-a înscris peste termenul stabilit în PNL pentru a candida la șefia viitorului consiliu județean, dl Popoviciu va trebui să treacă, la fel ca noi, toți ceilalți candidați, prin selecția internă, stabilită în urma voturilor primarilor, respectiv, ale liderilor filialei județene„, a ținut să precizeze Marian Vasile.
Rămâne de văzut dacă procedurile interne, de natură democratică, vor avea, în cele din urmă, de câștigat în „bătălia” cu jocurile de culise ale unor grupuri de interese locale și de la București.
Săptămâna viitoare va avea loc votul filialei județene a partidului și atunci ne vom lămuri care tabără din PNL-ul local va controla viitorul Consiliul Județean Timiș!
Asta, firește, cu condiția ca PNL să obțină, la alegerile din iunie, majoritatea voturilor cetățenilor din Timiș !

Adrian Marcu

Alte subiecte :

Citește și :